Afbeelding voor  Over ParkinsonTV

Over ParkinsonTV

In Nederland leven meer dan 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Over de hele wereld zijn dat er maar liefst 5.000.000. Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. De manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde, maar de ziekte heeft bij iedereen invloed op alle aspecten van het leven.

Wat is ParkinsonTV

Voor parkinsonpatiënten, direct betrokkenen, mantelzorgers en zorgverleners maken wij daarom maandelijks ParkinsonTV. Een live praatprogramma, waarbij we de studio praten over alle belangrijke onderwerpen waarmee mensen met parkinson te maken krijgen. Onze gasten zijn allen experts op hun eigen manier. Naast een ervaringsdeskundige schuiven altijd een vaste parkinsonneuroloog en andere gespecialiseerde zorgverleners aan, die hun kennis en ervaring graag delen. U kunt onze uitzending live meekijken of terugkijken via onze website, op een moment dat het u uitkomt.

Cover voor

Actief deelnemen

Geen ParkinsonTV zonder ervaringen van onze kijkers! Kijkers kunnen op twee manieren deelnemen.

  1. Heeft u de ziekte van parkinson of bent u een naaste en wilt u graag eens uw ervaringen delen? Wij zoeken regelmatig mensen die live in de uitzending willen meepraten of een kort filmpje willen maken. Houd onze facebook-pagina in te gaten voor de thema’s en neem vrijblijvend contact op met de redactie als u interesse heeft om deel te nemen.
  2. Daarnaast kunnen kijkers voorafgaand of tijdens de uitzending een kijkersvraag te stellen. We bespreken een deel van de vragen direct tijdens de uitzending. Klik hier om de onderwerpen te bekijken of direct een vraag te stellen voor een van de uitzendingen.
Cover voor

Thema

Tijdens iedere uitzending staat een thema centraal. We bespreken alle onderwerpen waarmee mensen met de ziekte van parkinson te maken krijgen, zowel medisch als niet-medisch, van medicijnen, de rol van specifieke zorgverleners en alternatieve behandelingen, tot relaties, werk, vakantie, seksualiteit en de laatste levensfase.